Valmennus

Seurassamme valmentaa ja tekee koreografioita vuosittain reilut 40 ryhmävalmentajaa ja lisäkurssien ohjaajaa. Lisäksi joukkueissa toimii varsinaisten valmentajien apuna nk. apuvalmentajia, jotka ovat ohjausta aloittelevia ja ryhmävalmennukseen tutustuvia henkilöitä. Valmentajat ovat iältään 17-45-vuotiaita ja kaikilla heillä on omaa lajin harrastus- ja kilpailutaustaa ennen valmentajaksi siirtymistään. Northern Lightsin valmentajistoa yhdistää vahva sitoutuneisuus seuratoimintaan ja lajin ohjaustyöhön; Valmentajat pysyvät mukana seuratoiminnassa parhaimmillaan kymmeniä vuosia ja lähes kaikki ohjaajat ovat mukana useamman kuin yhden joukkueen valmennuksessa.

Northern Lightsin valmentajissa on sekä palkattuja osa-aikaisia valmentajia että nk. luottamustoisia valmentajia,  joilla ohjaustyöhön motivoi halu olla mukana seuratoiminnassa ja kehittämässä cheerleadingia. Kaikilla valmentajilla into ohjaamiseen syntyy vahvasti rakkaudesta lajiin. Seuran omien valmentajien lisäksi silloin tällöin seurassa vierailee myös ulkopuolisia ammattivalmentajia ohjaamassa leireillä.

Kaikki ohjaajat koulutetaan seuran puolesta Suomen Cheerleadingliiton SCL Ohjaajakoulutuksissa (Peruskoulutuksien moduulit: Ohjauksen perusteet, Stunttitekniikka 1-2 ja Akrobatiatekniikka 1-2) ja joka toinen vuosi valmentajat koulutetaan SPR:n ensiapu-kurssilla, jonka yhteydessä uudet valmentajat suorittavat kurssin ja vanhat päivittävät ensiapu-korttinsa. Lisäksi ohjaajamme käyvät vuosittain seuran järjestämiä täydennyskoulutuksia seuran omilla Valmentajien Kurssipäivillä ja kouluttautuvat lisää Suomen Cheerleadingliiton jatkokoulutuksissa.

Maa- ja ilma-akrobatian valmennuksessa noudatamme Suomen Cheerleadingliiton lajille määrittämiä eri ikä- ja taitotasojen turvallisuusvaatimuksia. Erityisen suuri painoarvo valmennuksessa annetaan paitsi kaikkien lajin osa-alueiden turvalliselle harjoittamiselle, myös ryhmähengen luomiselle ja mukavalle tekemiselle.

Ryhmien valmentajat tavoittaa joukkueen sähköpostiosoitteen kautta, sähköpostiosoitteet löydät kunkin joukkueen omalta sivulta. Lisäksi oman ryhmän valmentajat tavoitat puhelimitse, he jakavat numeronsa harjoituksissa omille ryhmäläisilleen ja niitä ei julkaista internetissä. Jokainen valmentajatiimi huolehtii joukkueensa tiedottamisesta itsenäisesti ja lisäksi harrastamisen perusasioista sekä alalajeista löytyy hyvää tietoa seuran internet-sivuilta. Rohkaisemme vanhempia ottamaan ensisijaisesti yhteyttä oman ryhmän valmentajiin, mikäli kysyttävää harjoittelusta tai seuratoimintaan liittyvistä asioista ilmenee, he välittävät tarvittaessa kysymykset eteenpäin seurassa oikeille henkilöille.

Valmentajien toimintaa ohjaa seuran valmennuslinjaus ja käytännön työtä koordinoi valmennuskoordinaattori Iida Parpala. Mikäli sinulla on kysyttävää ryhmien ohjauksesta, voit olla yhteydessä Iidaan sähköpostitse, osoite iida.parpala(a)northernlights.fi (tavoitettavissa sähköpostitse työpäivinä maanantaista torstaihin).

Valmentajien Pelisäännöt: ​
1. Olemme tasapuolisia kaikkia harrastajia kohtaan ja oppimme tuntemaan joukkueemme urheilijat hyvin.
2. Valmistaudumme hyvin harjoituksiin ja ohjaamiseen sekä sitoudumme seuran ja joukkueen toimintaan.
3. Toimimme esimerkillisesti, olemme valmentajia ja opettajia - emme kavereita.
4. Olemme vastuullisia, informoimme vanhempia ajankohtaisista asioista ajoissa, käymme palavereissa ja koulutuksissa.
5. Olemme positiivisia, kannustavia ja luotettavia.

 

Northern Lightsin valmentajia Summer Cheer Cup -kilpailussa, PowerParkissa kesäkuussa 2015