Valmennus

Seurassamme valmentaa ja tekee koreografioita vuosittain noin 50 valmentajaa ja lisäkurssien ohjaajaa. Lisäksi joukkueissa toimii varsinaisten valmentajien apuna nk. apuvalmentajia, jotka ovat ohjausta aloittelevia ja ryhmävalmennukseen tutustuvia henkilöitä. Valmentajat ovat iältään 17-48-vuotiaita ja kaikilla heillä on omaa harrastus- ja kilpailutaustaa ennen valmentajaksi siirtymistään. Northern Lightsin valmentajistoa yhdistää vahva sitoutuneisuus seuratoimintaan ja lajin ohjaustyöhön; Valmentajat pysyvät mukana seuratoiminnassa parhaimmillaan kymmeniä vuosia ja lähes kaikki ohjaajat ovat mukana useamman kuin yhden joukkueen valmennuksessa.

Valmentajisto

Northern Lightsin valmentajissa on sekä palkattuja osa-aikaisia valmentajia että nk. luottamustoisia valmentajia,  joilla ohjaustyöhön motivoi halu olla mukana seuratoiminnassa ja kehittämässä cheerleadingia. Kaikilla valmentajilla into ohjaamiseen syntyy vahvasti rakkaudesta lajiin. Seuran omien valmentajien lisäksi silloin tällöin seurassa vierailee myös ulkopuolisia ammattivalmentajia ohjaamassa leireillä.

Valmentajien koulutus

Kaikki ohjaajat koulutetaan seuran puolesta Suomen Cheerleadingliiton SCL Ohjaajakoulutuksissa (Peruskoulutuksien moduulit: Ohjauksen perusteet, Stunttitekniikka 1-2 ja Akrobatiatekniikka 1-2) ja lisäksi kaikki valmentajat käyvät kurssin ensiavun ja yleisimpien urheiluvammojen ensihoidon perusteista. Lisäksi ohjaajamme käyvät vuosittain seuran järjestämiä täydennyskoulutuksia seuran omilla Valmentajien Kurssipäivillä kaksi kertaa vuodessa ja kouluttautuvat lisää Suomen Cheerleadingliiton jatkokoulutuksissa sekä valmentajien workshopeissa. Seuran valmentajista 31,25% on koulutukseltaan ammattivalmentajia (VAT), liikunnan alan ammattilaisia (Liikunnan korkeakoulututkinnot) tai lajiliiton korkeimman tason valmentajia (VK2), tai parhaillaan kouluttautumassa näiden koulutuksien prosesseissa.

Turvallisuus

Maa- ja ilma-akrobatian valmennuksessa noudatamme Suomen Cheerleadingliiton lajille määrittämiä eri ikä- ja taitotasojen turvallisuusvaatimuksia. Erityisen suuri painoarvo valmennuksessa annetaan paitsi kaikkien lajin osa-alueiden turvalliselle harjoittamiselle, myös ryhmähengen luomiselle ja mukavalle tekemiselle. Toimintamme keskiössä on luoda turvalliset olosuhteet cheerleadingin harjoitteluun fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti.

Kuinka valmentajat tavoittaa?

Ryhmien valmentajat tavoittaa joukkueen sähköpostiosoitteen kautta, sähköpostiosoitteet löydät kunkin joukkueen omalta sivulta ja nettisivujen yhteystiedot-välilehdeltä. Lisäksi oman ryhmäsi valmentajat tavoitat puhelimitse, he jakavat numeronsa harjoituksissa omille ryhmäläisilleen ja niitä ei julkaista internetissä. Jokainen valmentajatiimi huolehtii joukkueensa tiedottamisesta itsenäisesti ja lisäksi harrastamisen perusasioista sekä alalajeista löytyy hyvää tietoa seuran verkkosivuilta. Rohkaisemme vanhempia ottamaan ensisijaisesti yhteyttä oman ryhmän valmentajiin, mikäli kysyttävää harjoittelusta tai seuratoimintaan liittyvistä asioista ilmenee, he välittävät tarvittaessa kysymykset eteenpäin seurassa oikeille henkilöille.

Valmennuskoordinaattori

Valmentajien toimintaa ohjaa seuran valmennuslinjaus ja käytännön työtä koordinoi valmennuskoordinaattori. Mikäli sinulla on kysyttävää ryhmien ohjauksesta, voit olla yhteydessä Johannaan sähköpostitse, osoite johanna.paasovaara(a)northernlights.fi (tavoitettavissa sähköpostitse työpäivinä maanantaista torstaihin).

Valmentajien Pelisäännöt

1. Olemme tasapuolisia kaikkia harrastajia kohtaan ja oppimme tuntemaan joukkueemme urheilijat hyvin.
2. Valmistaudumme hyvin harjoituksiin ja ohjaamiseen sekä sitoudumme seuran ja joukkueen toimintaan.
3. Toimimme esimerkillisesti, olemme valmentajia ja opettajia - emme kavereita.
4. Olemme vastuullisia, informoimme vanhempia ajankohtaisista asioista ajoissa, käymme palavereissa ja koulutuksissa.
5. Olemme positiivisia, kannustavia ja luotettavia.

 

Kaudella 2022-2023 omien pääsarjojensa mitaleille yltäneiden joukkueiden voittoisat valmentajat samassa kuvassa NL-Mitalikahveilla kesäkuussa 2023