Northern Lights Cheerleading

Northern Lightsissa on ollut cheerleadereita sen  perustamisesta, vuodesta 1982, lähtien. Northern Lights ry on monilajiseura, jossa harrastetaan amerikkalaisia lajeja. Vuonna 1993 toiminnan kasvaessa lajeille perustettiin omat jaostot ja cheerleading -jaosto olikin seuran suurin yksittäinen jaosto noin 500 harrastajallaan.

Cheerleading tuli Suomeen ja Ouluun 1980-luvulla. Aluksi amerikkalaisen jalkapallon peleissä kannustivat alussa pelajien tyttöystävät ja siskot sekä erilaiset tanssiryhmät, Oulussa kentänlaidalla cheerleadereinä toimivat jonkin aikaa myös mm. oululaisen kilpatanssiseura Telemarkin tanssijat. Myöhemmin 1990-luvulla kannustajan roolin kentänlaidalta ottivat itsekin lajia pelanneet lippupallonaiset..

Cheerleadingin Suomenmestaruuksista alettiin kilpailla 1980-luvun lopulla ja Northern Lightsin silloinen ryhmä voittikin lajin Suomen Mestaruuden vuosina 1987-1988. 1990-luvun alussa cheerleadingtoiminta hiipui Oulun alueella lähes kokonaan, mutta 1993 aloittaneesta ryhmästä lähtien aktiivinen vuosittainen kilpailutoiminta on jatkunut näihin päiviin saakka. Samoihin aikoihin lajiin tulivat myös mukaan pienet nostot ja heitot. Myöhemmin NL on voittanut useita lajin Suomen mestaruuksia ja napsinut kansainvälisistä arvokilpailuista kulta- ja muita mitalisijoja niin cheerleadingin kuin cheertanssinkin saralla vuosien varrella.

Toiminnan edelleen kasvaessa vuoden 2017 alussa, koko olemassaoleva cheerleadereiden jäsenkanta kaikkine toimintoineen siirtyi uuden, Northern Lightsin rinnalle sisarseuraksi perustetun uuden yhdistyksen alle (Northern Lights Cheerleading ry). Uusi sisarseura perustettiin toiminnan kasvaessa toimintojen helpottamiseksi, jotta amerikkalainen jalkapallo ja cheerleading voivat jatkossa keskittyä paremmin omien lajiensa kehittämiseen omalla toiminta-alueellaan. Sisarseurojen välinen yhteistyö säilyy edelleen tiiviinä ja useita toimintoja edelleen yhdessä toteuttaen.

Nykyään Northern Lights Cheerleading liikuttaa lähes 800 lasta, nuorta ja aikuista, viidellä eri ikätasolla, 30 eri joukkueessa. Jaostossa voi harrastaa molempia kilpacheerleadingin alalajeja: cheerleadingia ja cheertanssia.

Panostamme voimakkaasti lajin kilpailutoimintaan, mutta tarjoamme myös harrastusmahdollisuuden niille, joita kilpaileminen ei kiinnosta. Jaoston toiminta ja harrasteryhmät jakautuvatkin kolmeen eri tavoitetasoon ja tarjoammekin harrastusmahdollisuuksia ja -edellytyksiä kaikenlaisille liikkujille:

  • niille, jotka haluavat harrastaa ja kuntoliikkua
  • niille, jotka haluavat harrastaa ja kilpaillla lajissa
  • niille, jotka haluavat tähdätä lajin huipulle

Northern Lights ry, amerikkalaisen jalkapallon sivut löytyvät osoitteesta: www.northernlights.fi

PDF-tiedostoNLC_Toimintakasikirja.pdf (864 kB)
SEURAN TOIMINTAKÄSIKIRJA
PDF-tiedostoYhdistyssaannot_NLC.pdf (635 kB)
Northern Lights Cheerleading NLC ry Yhdistyssäännöt