Northern Lights Cheerleading

Northern Lightsissa on ollut cheerleadereita sen  perustamisesta, vuodesta 1982, lähtien. Northern Lights ry on ollut Oulun alueella monilajiseura, jossa harrastetaan amerikkalaisia lajeja. Vuonna 1993 toiminnan kasvaessa lajeille perustettiin omat jaostot ja lopulta cheerleading -jaosto olikin seuran suurin yksittäinen jaosto noin 500 harrastajallaan vuoteen 2014 mennessä.

Cheerleading tuli Suomeen ja Ouluun 1980-luvulla. Aluksi amerikkalaisen jalkapallon peleissä kannustivat alussa pelajien tyttöystävät ja siskot sekä erilaiset tanssiryhmät, Oulussa kentänlaidalla cheerleadereinä toimivat jonkin aikaa myös mm. oululaisen kilpatanssiseura Telemarkin tanssijat. Myöhemmin 1990-luvulla kannustajan roolin kentänlaidalta ottivat itsekin lajia pelanneet lippupallonaiset..

Cheerleadingin Suomenmestaruuksista alettiin kilpailla 1980-luvun lopulla ja Northern Lightsin silloinen ryhmä voittikin lajin Suomen Mestaruuden vuosina 1987-1988. 1990-luvun alussa cheerleadingtoiminta hiipui Oulun alueella lähes kokonaan, mutta 1993 aloittaneesta ryhmästä lähtien aktiivinen vuosittainen kilpailutoiminta on jatkunut näihin päiviin saakka. Samoihin aikoihin lajiin tulivat myös mukaan pienet nostot ja heitot. Myöhemmin NL on voittanut useita lajin Suomen mestaruuksia ja napsinut kansainvälisistä arvokilpailuista kulta- ja muita mitalisijoja niin cheerleadingin kuin cheertanssinkin saralla vuosien varrella.

Toiminnan edelleen kasvaessa vuoden 2017 alussa, koko olemassaoleva cheerleadereiden jäsenkanta kaikkine toimintoineen siirtyi uuden, Northern Lightsin rinnalle sisarseuraksi perustetun uuden yhdistyksen alle (Northern Lights Cheerleading ry). Uusi sisarseura perustettiin toiminnan kasvaessa toimintojen helpottamiseksi, jotta amerikkalainen jalkapallo ja cheerleading voivat jatkossa keskittyä paremmin omien lajiensa kehittämiseen omalla toiminta-alueellaan. Seurojen välinen yhteistyö säilyy edelleen ja pyrimme tekemään vuosittain yhteistyötä.

Nykyään Northern Lights Cheerleading liikuttaa 1000 lasta, nuorta ja aikuista, kuudella eri ikätasolla. Seurassa voi harrastaa molempia kilpacheerleadingin alalajeja: cheerleadingia ja cheertanssia. Olemme Pohjois-Suomen suurin ja yksi koko maan maan suurimmista cheerleadingin erikoisseuroista. Teemme cheerleadingia suurella sydämellä ja näytämme lajin suuntaa Suomessa yhtenä lajin kärkiseuroista.

Panostamme voimakkaasti lajin kilpailutoimintaan, mutta tarjoamme myös harrastusmahdollisuuden niille, joita kilpaileminen ei kiinnosta. Seuran toiminta ja harrasteryhmät jakautuvatkin kolmeen eri tavoitetasoon ja tarjoammekin harrastusmahdollisuuksia ja -edellytyksiä kaikenlaisille liikkujille:

  • niille, jotka haluavat harrastaa ja kuntoliikkua
  • niille, jotka haluavat harrastaa ja kilpaillla lajissa
  • niille, jotka haluavat tähdätä lajin huipulle

Tutustu alla olevista pdf-linkeistä Toimintakäsikirjaamme ja kuluvan vuoden Toimintasuunnitelmaan!

PDF-tiedostoNLC_Toimintakasikirja.pdf (1.1 MB)
PDF-tiedostoNLC_Toimintasuunnitelma_2023.pdf (750 kB)
PDF-tiedostoYhdistyssaannot_NLC.pdf (635 kB)
Northern Lights Cheerleading NLC ry Yhdistyssäännöt

Northern Lights ry, amerikkalaisen jalkapallon sivut löytyvät osoitteesta: www.northernlights.fi