Usein kysytyt kysymykset

Mitä eroa on cheer- ja tanssijoukkueilla?
- Cheer ja tanssi ovat molemmat cheerleadingin alalajeja. Cheerissä tehdään ilma- ja maa-akrobatiaa eli pyramideja, heittoja ja permanto-akrobatiaa. Tanssissa keskitytään tanssitekniikkaan, hyppyihin, piruetteihin sekä erilaisiin tanssityyleihin. Jotkut harrastajamme harrastavat vain toista lajia, jotkut molempia kahta lajia samaan aikaan.

Milloin voi aloittaa?
- Uudet alkeiskurssit käynnistyvät syksyllä syyskuussa ja keväällä helmikuussa.

Miten etsin sopivan ryhmän?
- Cheer-joukkueet: Jos olet 9-12-vuotias, aloitat lasten CheerStartti Minit -ryhmässä. 12-16 vuotiaat uudet harrastajat aloittavat CheerStartti Juniorit -ryhmässä ja yli 16-vuotiaat uudet harrastajat Akvamariineissa. Taitojen karttuessa voi starttiryhmistä siirtyä halutessaan seuran muihin harraste- ja kilparyhmiin omien taitojen ja tavoitteiden mukaan. Pienemmille lapsille suunnatut ryhmät ovat Opaalit 3-5-vuotiaille ja Smaragdit 6-8-vuotiaille.

- Tanssijoukkueet: Täysin ilman aiempaa tanssitaustaa voi cheertanssin aloittaa 6-8 vuotiaana Kuukivissä, 8-12-vuotiaana Serafiinit-ryhmässä ja 12-16 vuotiaana Ametriineissa, joihin otetaan uusia aloittajia mukaan vapautuville paikoille keväisin ja syksyisin. Kaikille yli 16-vuotiaille aloittelijoille on Selestiinit, jotka kokoontuvat kaksi kertaa viikossa. Ja jos hiphop tanssimuotona kiinnostaa, löytyy seurasta HipHopCrew, joka ottaa myös uusia hoppaajia mukaan joka kauden alussa.

Milloin ja miten voi ilmoittautua?
- Alkeisryhmiin ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse. Syksyn ilmoittautuminen käynnistyy elokuussa ja kevään tammikuussa. Tuolloin ilmoittautumisohjeet ja aloittelijainfo julkaistaan seuran nettisivulla. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisaika on kuukausi, jonka jälkeen voi kysellä mahdollisia vapaita paikkoja ryhmissä joukkueiden omista sähköpostiosoitteista.

Missä harjoitukset pidetään?
- Kaikki joukkueemme harjoittelevat seuran omalla harjoitushallilla Taskilassa, osoite Suolamännyntie 11. Halli sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä ja linja-autot 4, 4A, 20, 20N, 21, 23 ja 26 ajavat lähelle (pysäkki Suolamännyntie).

Tarviiko osata mitään kun tulee mukaan? Onko ryhmiin karsintoja?
- Alussa ei tarvitse osata mitään, kaiken oppii harjoituksissa. Alkeisryhmiin ei ole mitään taito- tai muita vaatimuksia, kaikki ovat tervetulleita mukaan! Kilparyhmiin järjestetään kerran vuodessa joukkueenjakotilaisuudet ikäluokittain, niissä on tarkoitus löytää tiettyyn joukkueeseen tietyn tasoisia harrastajia niin, että kaikilla on kiva ja turvallinen treenata omantasoisiaan stuntteja.

Millaiset varusteet pitää olla?
- Cheer-joukkueet: liikuntaan soveltuvat vaatteet, sisäpeli- tai aerobic-kengät (tai vastaavat) sekä juomapullo riittävät. Tanssijoukkueissa liikuntaan soveltuvat vaatteet  ja pehmeäpohjaiset jumppa- tai tanssitossut käyvät, mutta voit myös aloittaa tanssiharrastuksen avojaloin. Lisätietoja varusteista valmentajilta.

Mitä harrastus maksaa?
- Pakollisia maksuja harrastuksessa ovat seuran kausimaksut 120-200e, jotka määräytyvät joukkueen taitotason ja viikkokertojen määrän mukaan. Kausimaksu maksetaan syksystä ja keväästä erikseen. Vuoden alussa harrastajalta veloitetaan seuran jäsenmaksu 20e, joka sisältää Suomen Cheerleadingliiton veloittaman jäsenkohtaisen maksun. Uudet harrastajat maksavat jäsenmaksun ensimmäisen kausimaksun yhteydessä. A-joukkueilla on lisäksi pakollisia leiri-, kilpailumatka- ja varustemaksuja. Kausimaksujen hinnat löydät joukkuelinkeistä oman joukkueesi kohdalta. Kilpailevissa ryhmissä lunastetaan lisäksi Suomen Cheerleadingliiton lisenssi 7-26e iän mukaan, joka lunastetaan kalenterivuodeksi kerrallaan. Harrasteryhmissä (ryhmät, jotka eivät osallistu lainkaan kilpailutoimintaan vuoden aikana) suosittelemme ottamaan Suomen Cheerleadingliiton Harrastevakuutuksen.

Mitä kausimaksulla saa?
- Kausimaksulla saat oikeuden edustaa seuraasi kilpailuissa ja esiintymisissä. Kausimaksu kattaa myös valmennuksen ryhmästä riippuen 1-5 krt/vko, omasta harjoitushallista koituvia harjoittelutilakustannuksia, cheer-joukkueissa ja nimetyissä tanssijoukkueissa esiintymispukujen lainan ja muun tarvittavan rekvisiitan kilpailuihin sekä pukujen huollosta koituvat kustannukset. Lisäksi voit osallistua edullisemmin oman ikätasosi toisen lajin joukkueen harjoitteluun, sillä kahdessa joukkueessa (cheer + tanssi) harrastavalle edullisemman kausimaksun summasta on -20% alennus.

Pitääkö hankkia vakuutus?
- Harrastajia ei ole vakuutettu seuran toimesta, vaan jokainen harrastaja tai alaikäisen harrastajan huoltaja vastaavat itse siitä, että harrastaja on asianmukaisesti liikuntaharrastusta varten vakuutettu. Aloittelija- ja harrastejoukkueiden harrastajille suosittelemme lajiliittomme Harrastevakuutusta (Pohjolan Sporttiturva), joka on suunniteltu vastaamaan juuri cheerleadingin harrastajien tarpeita.

Mikä on lisenssi?
- Lisenssi on kilpailulupa ja se tulee hankkia niissä joukkueissa, joiden harrastajat osallistuvat lajin kilpailutoimintaan. Lisenssiin voi valita myös kilpaurheilun kattavan vakuutuksen, mikäli valitset vakuutuksellisen lisenssimuodon. Lisenssin voimassaoloaika on kalenterivuosi.

Saako tai pitääkö pukuja ja huiskia ostaa itselle?
- Ei saa. Seura lainaa esiintymispukuja, huiskia ja muita varusteita (esim. kyltit ja liput) käyttöön kausimaksua vastaan. Tanssijoukkueet maksavat osittain tai kokonaan kilpailupukunsa itse.