Euroopan mestaruus -hopeaa Ouluun

2.7.2023

Kaksipäiväiset cheerleadingin Euroopan mestaruus -kilpailut Italian Veronassa huipentuivat tänään oululaisten hopeajuhliin, kun naisten tanssin edustusjoukkue NL Ladies Dance Team kirkasti viimevuotista mitalia yhdellä pykälällä.

Joukkue piti kiinni lauantain semifinaalin 2. sijasta ja säilytti sen tiukassa kilpailussa myös finaalipäivänä. Eroa voittajaan jäi vain 1,6 pistettä. Valmentaja Jonna Ruikka on tyytyväinen viikonlopun suorituksiin:

— Upea kisaviikonloppu takana. Joukkue teki kaksi loistavaa kilpailusuoritusta ja paransi suoritustaan finaaliin. Treenirutiini kaksipäiväiseen kisaan valmistautumisesta oli tuttua joukkueelle, sillä olimme harjoitelleet jo Oulussa erilaista valmistautumistapaa. Joukkue hoiti homman kotiin varmuudella ja kokemuksella.

Joukkueen koko kausi on ollut nousujohteinen. Myös joukkueen kapteeni Johanna Paasovaara iloitsee hienosta kauden päätöksestä:

— EM-hopea tuntuu mahtavalta! Viime vuonna joukkue teki loistokkaan paluun EM-kilpailuihin ja nappasimme pronssia. Tänä vuonna tulimme nälkäisinä takaisin ja kirkastimme mitalin väriä. On todella kiitollinen ja etuoikeutettu olo urheilla näin taitavassa joukkueessa, sekä päästä edustamaan Suomea ylpeästi!

Hieno kisafiilis ja Veronan lämpö siivittivät joukkueen huippusuoritukseen finaalissa.

— Finaalisuoritus oli upea ja joukkue antoi kaikkensa kilpailulavalla. Tyytyväisempiä emme voisi olla, hymyilee valmentaja Ruikka.


- - - -
Aikuisten tanssisarjaan starttasi semifinaalissa yhteensä 16 joukkuetta, joista viisi pääsi jatkoon sunnuntain finaaliin. Sarjan EM-mitalit menivät Suomeen ja Itävaltaan.

1. sija Dream Team Dancers, Suomi 83,2p
2. sija Northern Lights Ladies Dance Team, Suomi 81,8p
3. sija Millennium Dancers, Itävalta 76,9p