Oulussa aloitetaan historiallinen yhteistyö — Fitness-lajit osaksi Northern Lightsin toimintaa

4.2.2020


Marko Halonen ja Heli Kaskela löivät kättä päälle uudenlaisen yhteistyön merkiksi helmikuun alussa.
Marko Halonen ja Heli Kaskela löivät kättä päälle uudenlaisen yhteistyön merkiksi helmikuun alussa.
Fitness: Fitness-kilpailija Hanna-Kaisa Ojala on ollut Northern Lights Fitness teamin päävalmentaja Marko Halosen valmennuksessa.
Fitness: Fitness-kilpailija Hanna-Kaisa Ojala on ollut Northern Lights Fitness teamin päävalmentaja Marko Halosen valmennuksessa.
Northern Lightsin naisten joukkue Diamonds on toiminut Pohjois-Suomalaisen cheerleadingin kärkinimenä jo yli 20 vuotta.
Northern Lightsin naisten joukkue Diamonds on toiminut Pohjois-Suomalaisen cheerleadingin kärkinimenä jo yli 20 vuotta.

Oulussa aloitetaan historiallinen yhteistyö — Fitness-lajit osaksi Northern Lightsin toimintaa

Helmikuun alussa oululaisen urheilun kentällä nähdään uudenlaisen yhteistyön syntyminen, kun fitness-lajit liittyvät osaksi oululaisen Northern Lights Cheerleading  -seuran toimintaa. Kyseessä on itsenäisen fitness-jaoston perustaminen seuraan, jonka päälajeja ovat tähän saakka olleet cheerleading ja cheertanssi.  Jaoston myötä Pohjois-Suomen parhaat fitness-lajien toimijat kehittävät lajia uudenlaisella otteella.

— Kyllä, aivan uutta toimintamallia olemme yhdessä luomassa, hymyilee Marko Halonen.

Halonen on lajin parissa tunnettu valmentaja ja puuhamies juuri perustetun Northern Lights Fitness Teamin taustalla. Jaoston perustajien taustavoimissa on paljon muitakin lajin tunnettuja pitkän linjan konkareita. Marko Halonen kertoo, että ajatuksissa on uudenlainen tulokulma lajin toimintaan ja se onkin saanut jo valtavasti positiivista huomiota muun muassa Suomen Fitnessurheiluliitolta:

— Northern Lights Fitness team tulee olemaan urheiluseura joka antaa jokaiselle sen jäsenelle hänen tarvitseman tuen ja yhteisön. Harrastajille tämä voi olla oikeanlaista ohjausta terveelliseen ravintoon ja oikeanlaiseen harjoitteluun. Kilpailijoille ammattitaitoinen tiimi joka opettaa ja huolehtii kilpailuun liittyvät asiat sekä valmentaa tutkittuun tietoon perustuvilla metodeilla. Valmentajille yhteisö joka mahdollistaa verkostoitumisen sekä uuden oppimisen toisten valmentajien kautta. Tiimin arvoja on tasavertaisuus, avoimuus, laatu ja hyvä kannustava yhteishenki.

Fitness-jaoston toiminta jakautuu kilpa- ja harrasteurheiluun. Kilpaurheilun puolella tiimissä jatkavat Halosen ja muiden tiimin valmentajien entiset valmennettavat. Lisäksi mukaan on tulossa uusia lähitulevaisuuden lupaavia tulokkaita. Harrastepuoli on suunnattu kenelle tahansa omasta hyvinvoinnista ja terveydestä kiinnostuneelle, kaikki ovat tervetulleita mukaan. Northern Lights Cheerleadingin toiminnanjohtaja Heli Kaskela on uudesta jaostosta innoissaan:

— On hienoa saada seuraan uusi itsenäinen lajijaosto, toivotamme fitness-lajit lämpimästi tervetulleeksi mukaan seuraan. Meillä itsellämme on pitkät perinteet jaostomuotoisesta toiminnasta, olimmehan itsekin reilut parikymmentä vuotta jaostona Northern Lightsin amerikkalaisen jalkapallon seurassa, ennen kuin perustimme oman seuran vuonna 2017. Kun Marko viime syksynä otti yhteyttä ja ehdotti yhteistyötä, oli täysin selvää, että otamme mielellämme uuden lajin mukaan toimintaamme.

Kahden lajin yhteistyöstä seuran sisällä on myös suuret suunnitelmat. Hyviä yhteistyön muotoja ovat tulevaisuuden asiantuntija- tai valmentajavierailut lajista toiseen, yhteiset tapahtumat ja muu lajien kehitystä tukeva toiminta. Mutta mitä yhteistä lajeilla lopukseltaan on?

— Vaikka fitness- ja cheerleadinglajien ominaispiirteet ovatkin kaukana toisistaan, näen lajien kehityksessä paljonkin samaa. Fitness-lajit ovat nykyään siinä pisteessä, missä cheerleading oli vielä 2000-luvun alussa eli urheilulajin vaativuutta ja ylipäätään arvoa urheilulajina piti todistella tosissaan ja kaikkialla. Cheerleading on siitä jo päässyt eteenpäin, mutta fitness on vielä tämän tien alkutapaleella. Ehkä tämä meidän oululainen yhteistyömme auttaa siinäkin eteenpäin, summaa Kaskela.

Löydät lisätietoa Northern Lights Fitness Teamin toiminnasta osoitteesta www.nlft.fi tai sosiaalisesta mediasta Facebookissa /www.facebook.com/northernlightsfitnessteam tai Instagramista @northern_lights_fitness_team .


Lisätietoja:

Northern Lights Fitness Team, www.nlft.fi
Mervi Haahti
info@nlft.fi
040 772 0036

Northern Lights Cheerleading ry, cheer.northernlights.fi
Heli Kaskela
heli.kaskela@northernlights.fi
040 504 7064