Joukkuejako-harjoitukset

Milloin joukkueenjako-harjoitukset pidetään?

Joukkuejako-harjoitukset pidetään Taskilan hallilla porrastetusti ikä- ja taitotasoille. Katso tarkemmat joukkuekohtaiset ohjeet aikataulut alta ja lue huolellisesti tämän sivun ohjeet ennen ilmoittautumisen tekemistä.

 

Mikä on joukkueenjako-harjoitus?

Joukkueenjako-harjoitukset järjestetään kerran vuodessa, cheer- ja tanssijoukkueille kesäkuussa. Niissä on tarkoitus löytää jokaiselle harrastajalle tulevaa vuotta varten omia taitoja ja tavoitteita vastaava harrasteryhmä. Harjoituksia voi verrata yhteistreeneihin, joissa tutustutaan toisiin saman ikäluokan harrastajiin ja treenaillaan yhdessä lajitekniikoita. Yleisimmin näissä treeneissä katsotaan valmentajien ilmoittamia asioita, kuten cheer-puolella akrobatiaa, hyppyjä ja stuntteja. Tanssipuolella taas tanssitekniikkaa, kuten piruetteja, tanssi- ja cheerhyppyjä, venyvyysliikkeitä ja tanssia.

Harjoitusten jälkeen ikäluokan valmentajat sijoittavat harrastajat tulevaksi vuodeksi sellaiseen joukkueeseen, jonne taitojen ja tavoitteidensa puolesta harrastaja parhaiten arvion mukaan sopii. Harjoitusten jälkeen voit myös kysyä palautetta, mikäli et päässyt ensisijaisesti toivomaasi ryhmään.

 

Kenelle joukkueenjako on tarkoitettu?

Kaikille seuran nykyisille harrastajille ja seuran ulkopuolelta tuleville lajin harrastustaustaa omaaville. Joukkueenjakoihin eivät osallistu pienet lapset, Statti-ryhmässä kevärkaudella olleet, syksyllä harrastuksen aloitavat aloittelijat tai klassikkojoukkueiden harrastajat.

 

Miten valitsen, mihin joukkueeseen haen?

Ennen joukkueenjako-harjoituksia kannattaa miettiä, kuinka paljon olet valmis panostamaan lajiin, sillä edustus- ja kilpajoukkueessa treenaaminen vie paljon aikaa sekä vaatii työtä ja panostusta myös omalla ajalla. Ajankäyttö saattaa vaikuttaa edustus- ja kilpajoukkueessa harrastavan perheeseenkin, sillä joukkueissa on läsnäovelvoite ja lomajaksot ovat tarkoin määriteltyjä. Kilpajoukkueen toimintaan level 3 tasolta ylöspäin myös sitoudutaan aina yhdeksi vuodeksi kerrallaan, joten omaa harjoittelua ja sitoutumisen tasoa täytyy pystyä ajattelemaan hieman pidemmälle tulevaisuuteen.

Huomioithan, että edustusjoukkueessa sitoudutaan osallistumaan kaikkiin joukkueen kilpailumatkoihin. Mikäli sinulla ei ole motivaatiota kilpajoukkueen vaatimaan harjoittelutahtiin, älä pyri niihin, vaan hae seuran muihin joukkueisiin: Kaikille löytyy varmasti sopiva ryhmä missä on mukava jatkaa urheilemista.

 

HUOM! Siirtymävuonna nykyisten aikuisten ikäluokan 05-06 syntyneet urheilijat jäävät sille ikätasolle, jossa kuluvana lukuvuotena ovat kilpailleet. Seuran ulkopuolelta tulevat ja tauolta palaavat 05-06 syntyneet urheilijat valitsevat, hakevatko junioreiden vai aikuisten ikätason joukkueisiin!

HUOM! Täysin uuden ikäluokan ja sitä seuraavien muutosten myötä osa tutuista joukkueiden nimistä UUDISTUU!

 

Onko mahdollista, että urheilija ei halutessaan pääse hakemaansa joukkueeseen tai takaisin vanhaan joukkueeseensa?

On mahdollista. Tavoitteemme on, että jokainen harrastaja voi harrastaa joka vuosi itselleen sopivan tasoisessa joukkueessa, jonne hän sopii parhaiten taitojen ja tavoitteidensa puolesta. Ilmoittautuessa on tärkeää rastittaa useampi joukkue, jotta ei jää ilman joukkuepaikkaa ensi vuodelle.

Seuran joukkueiden level-taitotasoa seurataan ja se määritellään vuoden aikana joukkueen urheilijoiden taitojen sekä kehityksen mukaan.

 

Miten joukkueenjako-harjoituksiin ilmoittaudutaan?

Joukkueenjako-harjoituksiin ilmoittaudutaan sähköisesti ilmoittautumislomakkeen kautta. Muista valita alta oikean laji ja seuraavalta sivulta oikean ikätason ilmoittautumislomake: minit, youth, juniorit, aikuiset.

Joukkueenjako-harjoituksiin ei voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautuminen joukkuejakoon tulee tehdä viimeistään 9.6. mennessä. Sähköinen ilmoittautuminen tehdään perjantaihin 9.6. mennessä täyttämällä kunkin ikäluokan omalta info-sivulta löytyvä ilmoittautumislomake.

 

 

Mitä jos en pääse paikalle joukkueenjako-harjoituksiin?

Mikäli et pääse paikalle joukkueenjako-harjoituksiin (esim. sairastut) siitä tulee ilmoittaa nykyisille valmentajille ja valmennuskoordinaattorille johanna.paasovaara@northernlights.fi mahdollisimman pian. Jos olet esim. matkoilla joukkueenjaon aikana, muistathan ilmoittaa siitä etukäteen lomakkeessa "Lisätietoja" kohdassa.