Joukkuejako-harjoitukset

Milloin joukkueenjako-harjoitukset pidetään?

Joukkuejako-harjoitukset pidetään Taskilan hallilla porrastetusti ikä- ja taitotasoille. Katso tarkemmat joukkuekohtaiset aikataulut alta ja lue huolellisesti tämän sivun ohjeet.

CHEER-JOUKKUEET, MINIT

 

Joukkuejaot järjestetään minien ikäluokassa kahdelle korkeimman tason kilpajoukkueelle, eli Rubiineille (level 2, vanhemmat) ja Safiireille (level 3). Harrastajat leveleillä 1-2 sekä tanssijoukkueet jaetaan syntymävuotta ja taitotasoa vastaaviin ikäryhmiin. HUOM! Joukkuejakoon ei tarvitse osallistua, mikäli et hae alla oleviin joukkueisiin. Jokaiselle harrastajalle on paikka ryhmässä, mitkä jaetaan iän ja nykyisen taitotason mukaan valmentajien toimesta.

 

SAFIIRIT, 2009-2012 syntyneet

 • Safiirit: 13.6. maanantaina klo 17.00-19.00, Cheer 1 –sali. Ilmoittautuminen alkaa 30 minuuttia ennen harjoitusten käynnistymistä.

RUBIINIT, 2009-2011 syntyneet

 • Rubiinit: 14.6. tiistaina klo 17.00-19.00, Cheer 1 –sali. Ilmoittautuminen alkaa 30 minuuttia ennen harjoitusten alkua.

CHEER-JOUKKUEET, JUNIORIT

 

Joukkuejaot järjestetään junioreiden ikäryhmissä level 3-5 joukkueille, eli Ametistit (level 3), Kristallit (level 4) ja Helmet (level 5/SM-taso) Alla level 3-5 joukkueiden joukkuejaon ajankohdat. HUOM! Joukkuejakoon ei tarvitse osallistua, mikäli et hae alla oleviin joukkueisiin. Jokaiselle harrastajalle on paikka ryhmässä, mitkä jaetaan iän ja nykyisen taitotason mukaan valmentajien toimesta.

 

HELMET, 2006-2008 syntyneet

 • Helmet: 20.6. maanantai klo 16.30-18.30 Cheer 1 -sali, Ilmoittautuminen paikanpäällä alkaa 30 minuuttia ennen harjoitusten käynnistymistä, ole ajoissa paikalla.

KRISTALLIT, 2006-2008 syntyneet

 • Kristallit: 21.6. tiistaina klo 16.30-18.30 Cheer 1 -sali, Ilmoittautuminen paikanpäällä alkaa 30 minuuttia ennen harjoitusten käynnistymistä.

AMETISTIT, 2006-2008 syntyneet

 • Ametistit: 21.6. tiistaina klo 16.30-18.30 Cheer 2 -sali, Ilmoittautuminen paikanpäällä alkaa 30 minuuttia ennen harjoitusten käynnistymistä.

CHEER-JOUKKUEET, AIKUISET

 

TIMANTIT, 2005 ja tätä aiemmin syntyneet

 • Timantit: 20.6. maanantai klo 19.00-21.00, Cheer 1 sali. Ilmoittautuminen paikanpäällä alkaa 30 minuuttia ennen harjoitusten käynnistymistä.

DIAMOND ACADEMY, 2005 ja tätä aiemmin syntyneet

 • Diamond Academy: 21.6. tiistai klo 19.00-21.00, Cheer 1 sali. Ilmoittautuminen paikanpäällä alkaa 30 minuuttia ennen harjoitusten käynnistymistä.

Aikusten level 3-5 joukkueeseen TOPASEIHIN hakevien ei tarvitse osallistua joukkuejakopäivään, ryhmään voi hakea mukaan suoraa sähköpostitse osoitteessa northernlights.topaz@gmail.com. 

Aikuisten aloittelija-joukkueeseen KVARTSEIHIN hakevien ei tarvitse osallistua joukkuejakopäivään, ryhmään voi hakea mukaan suoraan sähköpostitse osoitteessa nl.kvartsit@gmail.com.


TANSSIJOUKKUEET

 

AIKUISET 2005 ja sitä aiemmin syntyneet

LADIES DANCE TEAM

Videohaku

Seuran ulkopuoliset jäsenet voivat hakea mukaan vartavasten kuvatulla tekniikkavideoilla tai kilpailuvideolla josta olet merkinnyt itsesi. Ikärajamuutosten myötä seuran valmentajat kartoittavat edustusjoukkueeseen hakevat urheilijat, eli sinun ei tarvitse tehdä sähköistä ilmoittautumista erikseen. Pelkästään ilmoitus omalle valmentajalle riittää.

Kisavideo ei saa olla enemmän kuin vuoden vanha. Tarvittaessa ja halutessasi voit lähettää kaksi videolinkkiä, joista toinen on kilpaluvideo tai sen osa, ja toinen on itse kuvattu taitovideo. Kisavideolla ja/tai itse kuvatulla videolla tulee näkyä seuraavat omavalintaiset taidot:

 • Tupla ja/tai triplapiruetti (halutessasi molemmat puolet)
 • Fouetté-sarja
 • Cheerhyppy (tai hyppysarja)
 • Tanssihyppy (tai hyppysarja)
 • Tanssilliset taidot (pom-liiketekniikka)

Lataa video(t) driveen ja lähetä katselulinkki sähköpostitse nl.ladiesdance@gmail.com 13.6. mennessä. Sähköpostiin voit lisätä tiedon mahdollisista soolo- tai akrobatiataidoista.

 

JUNIORIT 2006-2008 syntyneet

JUNIOR DANCE TEAM

 • Junior Dance Team: 20.6. maanantaina klo 16.30-18.30, Cheer 2 –sali. Ilmoittautuminen paikanpäällä alkaa 30 minuuttia ennen harjoitusten käynnistymistä.

Tanssijoukkueiden Ilmoittautuminen harjoitusten alussa ja sisääntulo joukkuejakoon suoraan Cheer2 -salin sisäänkäynnistä!

Selestiinit, Kuukivet, Serafiinit ja Zirkonit eivät osallistu joukkuejakopäivään. Kuukivien valmentajat ilmoittavat erikseen niille kodeille, jos harrastaja siirtyy iän puolesta ensi vuonna seuraavan ikätason tanssijoukkueeseen. Selestiinien, Serafiinien ja Zirkonien joukkueet ilmoitetaan säköpostitse valmentajien toimesta.


Mikä on joukkueenjako-harjoitus?

Joukkueenjako-harjoitukset järjestetään kerran vuodessa, cheer- ja tanssijoukkueille kesäkuussa. Niissä on tarkoitus löytää jokaiselle harrastajalle tulevaa vuotta varten omia taitoja ja tavoitteita vastaava harrasteryhmä. Harjoituksia voi verrata yhteistreeneihin, joissa tutustutaan toisiin saman ikäluokan harrastajiin ja treenaillaan yhdessä lajitekniikoita. Yleisimmin näissä treeneissä katsotaan valmentajien ilmoittamia asioita, kuten cheer-puolella akrobatiaa, hyppyjä ja stuntteja. Tanssipuolella taas tanssitekniikkaa, kuten piruetteja, tanssi- ja cheerhyppyjä, venyvyysliikkeitä ja tanssia.

Harjoitusten jälkeen ikäluokan valmentajat sijoittavat harrastajat tulevaksi vuodeksi sellaiseen joukkueeseen, jonne taitojen ja tavoitteidensa puolesta harrastaja parhaiten arvion mukaan sopii. Harjoitusten jälkeen voit myös kysyä palautetta, mikäli et päässyt ensisijaisesti toivomaasi ryhmään.

Miten valitsen, mihin joukkueeseen haen?

Ennen joukkueenjako-harjoituksia kannattaa miettiä, kuinka paljon olet valmis panostamaan lajiin, sillä edustus- ja kilpajoukkueessa treenaaminen vie paljon aikaa sekä vaatii työtä ja panostusta myös omalla ajalla. Ajankäyttö saattaa vaikuttaa edustus- ja kilpajoukkueessa harrastavan perheeseenkin, sillä joukkueissa on läsnäolopakko ja lomajaksot ovat tarkoin määriteltyjä. Kilpajoukkueen toimintaan level 3 tasolta ylöspäin myös sitoudutaan aina yhdeksi vuodeksi kerrallaan, joten omaa harjoittelua ja sitoutumisen tasoa täytyy pystyä ajattelemaan hieman pidemmälle tulevaisuuteen. Huomioithan, että edustusjoukkueessa sitoudutaan osallistumaan kaikkiin joukkueen kilpailumatkoihin. Mikäli sinulla ei ole motivaatiota kilpajoukkueen vaatimaan harjoittelutahtiin, älä pyri niihin, vaan hae seuran muihin joukkueisiin: Kaikille löytyy varmasti sopiva ryhmä missä on mukava jatkaa urheilemista.

Onko mahdollista, että urheilija ei halutessaan pääse hakemaansa joukkueeseen tai takaisin vanhaan joukkueeseensa?

On mahdollista. Tavoitteemme on, että jokainen harrastaja voi harrastaa itselleen sopivan tasoisessa joukkueessa, jonne hän sopii parhaiten taitojen ja tavoitteidensa puolesta. Ilmoittautuessa on tärkeää rastittaa useampi joukkue, jotta ei jää ilman joukkuepaikkaa ensi vuodelle.

Seuran joukkueiden level-taitotasoa seurataan ja se määritellään vuoden aikana joukkueen urheilijoiden taitojen sekä kehityksen mukaan. 

 

Miten joukkueenjako-harjoituksiin ilmoittaudutaan?

Joukkueenjako-harjoituksiin ilmoittaudutaan sähköisesti ilmoittautumislomakkeen kautta. Muista valita oikean ikätason ilmoittautumislomake: Minit, juniorit, aikuiset tai tanssi. Joukkueenjako-harjoituksiin ei voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautuminen minien joukkuejakoon tulee tehdä viimeistään maanantaihin 6.6.2022 mennessä, aikuisten ja junioreiden joukkuejakoon ilmoittautuminen tulee tehdä 13.6.2022 mennessä. Sähköinen ilmoittautuminen tehdään täyttämällä kunkin ikäluokan omalta info-sivulta löytyvä ilmoittautumislomake:

Mitä jos en pääse paikalle joukkueenjako-harjoituksiin?

Mikäli et pääse paikalle joukkueenjako-harjoituksiin (esim. sairastut) siitä tulee ilmoittaa nykyisille valmentajille ja valmennuskoordinaattorille iida.kanto@northernlights.fi mahdollisimman pian. Jos olet esim. matkoilla joukkueenjaon aikana, muistathan ilmoittaa siitä etukäteen lomakkeessa "Lisätietoja" kohdassa.