NLC ry Syyskokoustiedote vuoden 2019 toiminnasta

27.11.2018

NLC ry:n syyskokouksessa käytiin läpi tulevaa vuotta ja hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2019. Tässä tiedotteessa keskeisimpiä syyskokouksen päätösasioita koskien tulevaa vuotta.

Seuratoiminnan painopistealueet vuonna 2019

Toimintasuunnitelman myötä seura asetti ensi vuoden toiminnalle painopistealueet koulutus-, kilpailu- ja tiedotustoimintaan, sekä linjasi lisäksi seuratoiminnan yleiset painopistealueet vuodelle 2019, jotka ovat:

  1. Ryhmien toiminnan jaottelu kolmeen toiminnanmalliin ja ryhmien toiminnan tukeminen
  2. Harrastusmahdollisuuden tarjoaminen kaikille kiinnostuneille Oulun alueella
  3. Joukkueiden tukeminen matkalla oman ikä- ja taitotason kilpailuissa top5-kärkeen
  4. Seuratoiminnan laadullisen tason vakiinnuttaminen ja 5-vuotis strategiatyön käynnistäminen

Kausimaksut nousevat viidellä (5) eurolla

Kasvavien kiinteiden toimintakulujen vuoksi ryhmien kausimaksuja korotetaan ensi vuodeksi viidellä (5) eurolla. Jäsenmaksut (20e/hlö/vuosi) ja lisäkurssien osallistumismaksut (45e/kurssi/hlö) pysyvät ennallaan. Kausimaksuja korotetaan ensimmäistä kertaa useampaan vuoteen ja kausimaksun korotusmäärä on hyvin maltillinen. Edustusjoukkueiden harjoittelumäärä- ja muotokäytäntöjä on yhtenäistetty junioreiden ja aikuisten ikäluokissa niin cheerleadingin kuin cheertanssin puolella vastaamaan toisiaan, ja mental- ja fysiikkavalmennuksen kulut on tarkistettu joukkueiden kausimaksuihin oikealle tasolle, korotus on suhteessa valmennuskulujen nousuun. Vuoden 2019 kausimaksutiedot päivitetään ensi vuotta varten seuran nettisivuille joulukuun aikana.

Johtokunnan jäsenet

Johtokuntaan valittiin uusia jäseniä erovuoroisten tilalle ja lisäksi valittiin puheenjohtaja uudelle kaksivuotiskaudelle. Puheenjohtajaksi valittiin Arja Uusi-Illikainen ja uutena jäsenenä johtokuntaan valittiin Pia Huttu. Varajäseniksi johtokuntaan valittiin Kati Huurinainen ja Kaisa Marttila. Vanhoina jäseninä jatkavat johtokunnassa Iida Parpala, Mari Pekkala ja Tiina Terho.

Joukkueet vuonna 2019

Cheertanssin joukkueet jatkavat lukumäärällisestimäärällisesti ja toiminnoiltaan samana kuin viime vuonna, eikä tarvetta ole uusien joukkueiden perustamiselle harrastajamäärän mukaan.

Cheerleadingissa joukkueisiin linjattiin ikärajamuutoksia toiminnan käytännöllisyyden lisäämiseksi seuraavasti:

--- Minien ja junioreiden ikäluokkien Starttikurssit jatkavat totutuilla joukkuemäärillä (kaksi minien ikäluokassa ja  ja käynnistyvät puolivuosittain.

--- Pienten lasten ryhmissä jatkavat kolme ryhmää (Opaalit, Smaragdit A ja B), mutta Smaragdien A- ja B-ryhmät muutetaan ikärajallisiksi siten, että ryhmä B on suunnattu nuoremmille harrastajille (6-7 vuotta) ja ryhmä A vanhemmille harrastajille (7-8 vuotta). Ikärajat tuovat harjoitteluun iänmukaisia eroja ja mahdollisuuksia harjoittelussa, mutta taidolliset tavoitteet ryhmissä pysyvät samankaltaisina.

--- Minien ikäluokassa harrastajille on kuusi (6) joukkuetta taitotasojen ja osittain iän mukaan, jo aiemmista vuosista totutulla tavalla. Tarvittaessa joukkueiden kokoja tasataan perustamalla samaan joukkueeseen ryhmät 1 ja 2. Ikäluokan edustusjoukkueena toimii totuttuun tapaan Safiirit (L3).

--- Junioreiden ikäluokassa jatkavat kaikki viisi (5) joukkuetta taitotasojen mukaan. Tarvittaessa joukkueiden kokoja tasataan perustamalla samaan joukkueeseen ryhmät 1 ja 2. Ikäluokan edustusjoukkueena toimii Helmet (L5).

--- Aikuisten ikäluokassa vuonna 2019 toimii neljä (4) joukkuetta; Kaksi joukkuetta yli 16-vuotiaille urheilijoille, yksi yli 18-vuotiaille aikuisiällä aloittaville ja yksi yli 20-vuotiaille sm-kokemusta omaaville lajikonkareille. Aikuisten B-joukkueeksi palaa kahden vuoden tauon jälkeen Topaasit (L5/6) ja seuran naisten edustusjoukkueena toimii totutusti Timantit (L6). Aikuisiällä aloittaville aikuisille (minimi ikävaatimus 18 vuotta) tarjotaan harrastusmahdollisuus Graniitit-ryhmässä (L3). Vanhoille yli 20-vuotiaille konkareille (vuonna 1999 syntyneet ja tätä aiemmin syntyneet SM-tason entiset urheilijat), joilla on kokemusta SM-tasolla kilpailemisesta, tarjotaan harrastusmahdollisuus Titaniitit-joukkueessa (L5/6).

--- Uusia harraste- ja kilparyhmiä perustetaan tarvittaessa ja resurssien niin salliessa. Toivelistalla ovat olleet esillä muun muassa iäkkäämpien tanssijoiden ”Klassikkotanssi”-joukkue ja hiphop-ryhmä junioreille, mutta toistaiseksi näiden uusien ryhmien perustamista päätettiin vasta kartoittaa ja selvittää resursseja niiden järjestämiseksi tulevaisuudessa.

Tapahtumat ja tekijät vuonna 2019

Seura on saanut järjestettäväkseen yhdet kilpailut vuonna 2019 yhteistyössä Suomen Cheerleadingliiton kanssa. Pohjoisen alueen Aluekilpailut järjestetään lauantaina 25.5.2019 Jatulin liikuntakeskuksessa Haukiputaalla. Muita seuran runkotoimintaan kuuluvia tapahtumia vuoden aikana ovat Kevät- ja Joulunäytökset sekä elokuun Perhepäivät. Seura haki Ouluun järjestettäväksi myös Syyskilpailuja, mutta niitä ei myönnetty tällä kertaa Ouluun.

Johtokuntavetoiset Jalokivihiomot harrastajille ja valmentajille jatkuvat totuttuun tyyliin ympäri vuoden myös vuonna 2019, osana Tähtiseura-toimintaa. Hiomoihin toivotaan suurempaa osallistujamäärää jatkossa harrastajien puolelta ja hiomoihin ovat tervetulleita kaikki harrastajat ideoimaan seuraan toimintaa ja suunnittelemaan tulevia tapahtumia ja toimintoja.

Lisäksi vuonna 2019 kartoitetaan mahdollisuutta perustaa tiiviimpi vapaaehtoisten toimijoiden rinki, joka osallistuu omien resurssiensa mukaan seuran toimintoihin tapahtumien ulkopuolellakin – ”NLC-tukitiimi” voi koostua harrastajien vanhemmista, vanhoista lajiaktiiveista tai täysi-ikäisistä vielä itsekin harrastavista seuran jäsenistä. NLC-tukitiimi luo itse itselleen mieluisat toimintamuodot ja tukitiimin toimintaa ohjaa ja koordinoi johtokunta. Seuraa ilmoittelua tukitiimin tiimoilta ensi kevään aikana, olet lämpimästi tervetullut mukaan!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Lisätietoja seuratoiminnasta antavat sähköpostitse:
puheenjohtaja Arja Uusi-Illikainen, arja.uusi-illikainen@northernlights.fi
toiminnanjohtaja Heli Kaskela, heli.kaskela@northernlights.fi